Fekete napok jártak a biciklisekre a megyében

Megosztás

Az elmúlt négy nap alatt vármegyénkben hét olyan, személyi sérüléssel járó baleset történt, amelyekben kerékpárosok voltak érintettek.

Szolnokon egy gyalogos-átkelőhely mellett futó kerékpárútra úgy hajtott rá a biciklis, hogy nem adott elsőbbséget az ott áthaladó személygépkocsinak. Szintén Szolnokon egy kerékpáros balra kanyarodása előtt nem győződött meg arról, hogy egy gépkocsi már megkezdte az ő előzését.

Jászberény egyik kereszteződésében a kerékpáros nem adott elsőbbséget a védett úton közlekedő személygépkocsinak és összeütköztek.

Tiszafüreden pedig egyszerűen lassítás nélkül hajtott át a gyalogos-átkelőhelyen a kerékpáros. A gépkocsivezető már hiába fékezett.

Egy parkolóból kitolató személygépkocsi sodort el egy biciklist Tiszaföldváron.

Egy személygépkocsi sofőrje pedig úgy előzött meg egy elektromos kerékpárost Karcag egyik utcáján, hogy a sávjába való visszatéréskor nem tartott kellő távolságot és összeütköztek. Szintén Karcagon egy személygépkocsi nem észlelte a gyalogos-átkelőhely előtt megálló, majd azon átkerékpározó biciklist és elütötte.

Mindegyik kerékpáros megsérült!

A konklúzió szomorú: sajnos, még mindig hiányos a szabályok ismerete a kerékpáros közlekedésre vonatkozóan.

Ennek fényében különösen aktuális volt, hogy csütörtökön a Mezőtúri Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti kollégái a Csodavár Óvodában tartott közlekedésbiztonsági napon vettek részt (nyitóképünkön). A gyerekek megismerkedtek a gyalogos és kerékpáros közlekedés alapjaival, illetve ügyességi pályán is kipróbálhatták tudásukat.

Csak remélni lehet, hogy a jövő generációja figyelmesen fog közlekedni!

Forrás és fotó: Balesetmegelőzési Szolnok vármegye Facebook

Kapcsolódó cikkek